Leírás

Kint vagyok Kielben (Németország) PhD hallgatóként, és ide írom le, hogy mi zajlik :) A végéről kezdjétek! :P

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ezzel a politikailag teljesen korrekt, és talán újra aktuálissá váló szösszenettel mutatom ma be azt a helyzetet, ami itt van: itt (legalábbis részben) megvalósult valamennyi internacionalista világifjúsági látnok terve. 

Mert ugye otthon is vannak azért cserediákok, vendéghallgatók, meg külfik általában, hiszen a TTK külügyi élete eléggé mozgalmas; ez ami itt folyik az talán túlzás.  Szerintem a tegnapelőtt fészbúkon megalapított emigráns kormányom (amiben mindenki miniszterelnök!) itt simán megszervezhetne egy majdnem teljes ENSZ közgyűlést az ebédlőben:

Eleve itt vagyok ugye én. Nem vagyok valami német, mégis itt tanulok. Nem tudok németül, ezért angolul beszélek; ez jó azoknak akik szintén nem németek (kínaiak, japánok, koreaiak, indiaiak, na meg a britek).  Vannak olaszok is, azokkal olaszul beszélek, mer az jó. Aztán visszajövök a kollégiumba, ahol számos német mellett csak az emeletünkön van egy tajvani, egy azeri, meg még valaki akit nem tudom, honnan jött.  Elég zsongásból, menjünk el este iszogatni: ott kiegészítésképpen görögök, örmények, és arabok jelennek meg gyorsan és nagy számban.

Ugyanakkor tudni akarok németül, ezért oktondi módon elmentem a megfelelő tanszékre, hogy tanítsanak. Na ott vannak aztán tényleg mindenhonnan: a fentieken kívül a brazil, a francia, a nepáli, a cseh, a lengyel, az iráni, a litván, a spanyol, a dán, és persze a török nemzet mind-mind jelen vannak.

Már csak az orosz hússaláta hiányzik!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kiel.blog.hu/api/trackback/id/tr334870438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Net-uddki 2012.10.25. 23:06:21

Nomeg Leila az arab démon, kinek arcán az idő és egy ideges matróz kése......

Minusz 2012.10.29. 21:02:30

Akkor ezek szerint az orosz hússalátáról nem csak nekem jutott eszembe Rejtő :P

"A gyalogos, az őrvezető és a géppuskás a padon foglaltak helyet, a hússaláta az asztalon, egy tálban." :D

Kobarid 2012.12.04. 14:04:09

nem hat! :D

Leila az arab demon itt nem tud tancokat lejteni, mert nem szabad senkirol mondani hogy milyen nemzetisegu, es mivel nemek kozti egyenjogusag is van, ezert nem tancolnak hanem dolgoznak....
süti beállítások módosítása