Leírás

Kint vagyok Kielben (Németország) PhD hallgatóként, és ide írom le, hogy mi zajlik :) A végéről kezdjétek! :P

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A mai nap eseménye az volt, hogy elmentem akváriumi levegőztetőt venni. Kettőt.

Ugyanis hosszan gondolkodtunk bent azon, hogy egy nagy térfogatú, de híg (nem mérgező, nem trutyis, stb.) vizes oldatot (ami kell a kísérlethez folyamatosan) hogyan lehetne állandóan és egyszerűen levegőztetni. Hát így: a pályázat terhére -költséget nem kímélve- ötven euróért vettem két, kis halak részére készített rendkívül tudományos levegőpumpát.

Ehhez azonban (hogy jó választék legyen) ki kellett menni a világ végére, ("ahová még a sárga busz is kétszer tankol") mert ott volt olyan állatbolt, ahol lehet válogatni.  Viszont ez egy jóléti állam, ahol az emberek -legalábbis az ilyen helyekre- autóval mennek vásárolni, így a buszközlekedés meglehetősen ritkás volt, amit nem mértem fel kellően előre, így kétszer hosszabbra sikerült a kis túrám, mint optimális lett volna.  

A bevásárlóközpont-halmaz viszont elég meggyőző méretű volt (két buszmegálló is volt benne egymás után...), ha feloldom a tartócikk-beszerzési stoppot (mert pl. végre kiderül hogy mi lesz a lakhatásommal, vagy esetleg nagy és gazdag koromban ide fogok letelepedni), akkor elég sok mindent elég könnyen be fogok tudni szerezni onnan.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiel.blog.hu/api/trackback/id/tr55050260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása