Leírás

Kint vagyok Kielben (Németország) PhD hallgatóként, és ide írom le, hogy mi zajlik :) A végéről kezdjétek! :P

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

28.
október

Főztem

Kobarid  |  8 komment

feltenni_food_1351372330.jpg_1600x1200

Történelmi pillanathoz érkeztünk, amire annyian vártatok: íme feltettem gasztonómiai tehetségem nemzetközi kibontakozásának első gyümölcsét. Egészen jól sikerült, és viszonylag gazdaságosan meg tudtam oldani a kivitelezését.

A képen látható képződmény azért némi magyarázatra szorul. Először is valamiért viszonylag későn tűnt fel, hogy csak kistányérom van. Valószínűleg az zavart meg, hogy abból viszont négyet vettem... De így most többször eszem keveset, ami állítólag egészséges.

Aztán ott van a sajtreszelék, aminek a mérete szintén félrevezető lehet, mivel ugye -az előzőhöz hasonlóan- itt sem lehet semmilyen méretarányhoz viszonyítani, amit tétékásként elég ciki volt így hagyni.  A darabok egyébként valóban nagyok, mert ez a darált sajt nagyjából ugyanannyiba került, mint az egészben adott sajt, szóval nem tököltem sajtreszeléssel. Annál is inkább, mert sajtreszelőt se vettem, többek közt ezért.

Ami hiányzik a képről, az a teljföl, amit -bár ezért most valószínűleg sok gasztroblogger olvasót veszítek- én igenis szeretek még erre a kajára is tenni. Ugyanis ez -és amúgy semmilyen emblematikus magyar termék- itt nincsen; mondjuk olaszországban sincs, ahonnan ez az étel eredetileg jött.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kiel.blog.hu/api/trackback/id/tr324874068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sisylvietta 2012.10.28. 10:02:41

Sauerrahm. Ha van rá szó, akkor a dolognak is léteznie kell, te oktondi:P

figyuzz 2012.10.28. 11:33:34

Mit tudnak az olaszok az életről???
Én még a tejfölhöz is tejfölt eszem.:)

Net-uddki 2012.10.28. 17:44:34

Tettél bele répát, és zellert?
Az legalább annyira kell bele, mint a tejfel.

Net-uddki 2012.10.28. 17:46:39

Holnap a körömpörkölt képeit szeretném látni vagy a velős pacalét, amit a halászlé után eszel....

Net-uddki 2012.10.28. 17:48:16

Egy@Sisylvietta: JA a Sauermann az volt a Marcinak gyerekkorában, de kinőtte.

Ridegfarkas 2012.10.28. 20:16:05

Szerintem próbáld ki a Sauerrahm-ot vagy a Schmand-ot. Ha nem jó, odaadod a macskának, vagy a szomszédnak (Verschwendung), vagy megeszed tészta nélkül (umweltfreundliche Sparlösung).

Kobarid 2012.12.04. 14:02:44

kerestem Sauermann&Sauerrahm ur boltjat, de mindenki Sauer arcot vagott akit megkerdeztem, szoval nem volt siker.

azota se foztem semmit, pedig most hetvegen majdnem. ugyhogy lenyegeben pont annyi tarhonyas halmajat foztem cupakos izekkel, mint barmi mast...

az ilyen dolgokat nemhogy enni nem lehet itt, de meg elmagyarazni se nagyon, hogy megis mi az :D
süti beállítások módosítása